Lietajúci muž

Keď som približne pred dvadsiatimi rokmi prvýkrát uvidela videoklip piesne Weapon of Choice od britského DJ-a Fatboya Slima a v ňom tancujúceho a lietajúceho Christophera Walkena, bola som doslova fascinovaná. A niet divu, pretože práve vďaka Walkenovmu perfektnému tanečnému výkonu a choreografii, vznikol jeden z najlepších videoklipov v histórii hudby.
Natáčal sa v hotelovej hale hotela Marriott v Los Angeles pod taktovkou Spika Jonzeho, ktorý má na konte viac takýchto kultoviek, ako napr. Sabotage od Beastie Boys, či Prise you tiež od Fatboya Slima.

V klipe Weapon of Choice sa Christopher Walken nahodený v klasickom obleku preberie z driemot v kresle prázdnej hotelovej haly a so šarmom a ľahkosťou postupne pretancuje celý hotel vrátane výťahu, či pohyblivých schodov. Na záver skočí šípku z najvyššieho poschodia a ladne pristane na mieste, kde celé toto tanečné defilé odštartoval. Atmosféru klipu umocňuje jeho zvláštny zjav, ktorý ho priam predurčuje do rolí rôznych podivínov, zloduchov, či psychopatov.

No a keďže Christopher Walken je hlavne herec, nedá mi nespomenúť scénu so zlatými hodinkami z legendárneho Pulp Fiction, kde ako kapitán Koons detailne popisuje celý príbeh hodiniek od ich kúpy až po odovzdanie malému Butchovi.
Tiež si ho môžete pamätať ako bezhlavého jazdca z filmu Ospalá diera, alebo ako protinukleárneho otca z filmu Príchod z minulosti.

A tak do mojej zbierky portrétov pribudol ďalší skvost - charizmatický a nezameniteľný Christopher Walken a ja som si s ním trochu zaspomínala na krásne 90-te.

Názov obrazu: Lietajúci muž
Rozmer: 60x80 cm
Technika: akryl na plátne, použité akrylové farby Daler-Rowney a maliarske plátno na ráme PROFI, všetko dostupné na www.artmie.sk

IMG_20200614_150918jpg

"Pre mňa existujú veci, v ktorých si dobrý a veci, v ktorých nie si až tak dobrý.
Z nejakého dôvodu som dobrý v temnejších postavách. Súvisí to s tým, ako vyzeráš.“

"Nikdy nezabudneš tancovať. Je to len záležitosť toho, ako fungujú tvoje kosti a podobné veci.“ 

"Moje vlasy boli známe skôr, ako som existoval ja sám."
Christopher Walken

Walken2jpg